Officiële opening Dorpsdagvoorziening

Zondag 17 mei gingen tijdens “Belaef Kessel” onze deuren open

Werkgroep

In 2014 startte een werkgroep in Kessel- Kessel Eik met een onderzoek naar de doorontwikkeling van de dagverzorging in een dorpsdagvoorziening. In de werkgroep zaten vertegenwoordigers uit Kessel en Kessel Eik van het Kernteam, KBO, Huiskamerproject, Ouderenzorg Kessel, Zonnebloem, Dorpsoverleg, Vorkmeer en de Gemeente Peel en Maas. Doel van deze werkgroep was te komen tot een geïntegreerde dorpsdagvoorziening voor ouderen uit Kessel en Kessel Eik, met als doel die langer in hun eigen omgeving te laten blijven wonen.

Dit paste precies in het gedachtenplaatje van de Gemeente Peel en Maas, die graag in alle kernen een dorpsdagvoorziening ziet, met een stichting van vrijwilligers aan het roer, die zorgt voor beheer en exploitatie.

Dorpsdagvoorziening Kessel-Kessel Eik

Op 1 januari is de dorpsdagvoorziening Kessel-Kessel Eik officieel van start gegaan. De bestaande Dagverzorging, het Huiskamer project en de Ouderenzorg Kessel zijn opgegaan in een groter geheel: Stichting Dorpsdagvoorziening Kessel-Kessel Eik. Een klein bestuur geeft leiding aan een tweetal beroepskrachten en een veertigtal vrijwilligers, die wekelijks aan 35 deelnemers, met en zonder indicatie, een mooie dagbesteding geven.

Opening

Samen met het “Belaef Kessel” evenement heeft op 17 mei de officiële opening plaatsgevonden. Wethouder Raf Janssen verrichtte de openingshandeling, waarna alle inwoners van Kessel en Kessel Eik hebben kunnen zien hoe de deelnemers aan de dorpsdagvoorziening elkaar ontmoeten en invulling geven aan een breed pallet van activiteiten in het Hof van Kessel. Onder het genot van zelfgemaakte soep en wafels zagen jong en oud welke activiteiten er door de deelnemers plaatsvinden. Ook liet de Welfare van Kessel haar creaties zien die ter verkoop werden aangeboden.

Als bestuur van de dorpsdagvoorziening dankt iedereen die heeft bijgedragen aan deze succesvolle opening van de Dorpsdagvoorziening Kessel – Kessel Eik.