Vrijwilligers uitstapje 24 juni

Bezoek aan Museum van Wasrol tot DVD

Op 24 juni om 12.30 uur was het dan zover. 26 vrijwilligers en bestuursleden waren netjes op tijd om fietsend (sportief) of per auto naar het Museum van Wasrol tot DVD in Blerick (Boekend) te vertrekken.

Rond 13 uur werden we verwelkomd door Marcel Lenders, de eigenaar van het museum. Twee groepen werden gevormd: de ene groep startte met een uitgebreide rondleiding door het museum terwijl de andere groep ging genieten van echte Boekendse vlaai met koffie. Na 1 ½ uur werd gewisseld en tot slot werd de middag afgerond met een glas wijn of pilsje.

Alle vrijwilligers waren onder de indruk van de vele bijzondere en zeldzame apparaten.  Echt cultuurhistorisch erfgoed voor beeld en geluid! Een totaaloverzicht dat dit museum zo uniek maakt. Door de demonstraties bracht Marcel de muziek- en beeldapparaten weer tot “leven” en bij de vrijwilligers een gevoel van heimwee naar het verleden.

Tijd om weer te vertrekken naar het Hof van Kessel. Netjes om 17.30 uur staat de BBQ van de Kesselse Slagerij Geraedts klaar. Onder het genot van een koud buffet en BBQ wordt nog lang nagepraat over deze mooie, informatieve zonnige middag.

Voor herhaling vatbaar….